Våren nærmer seg og det gjør også strender fulle av plast etter en hel vinter uten spesielt mye strandrydding. Det er snart dags for Strandryddeuka og NSF oppfordrer alle seilere og klubber til å ta et ekstra tak.

​I år blir Strandryddedagen arrangert lørdag 4. mai. Den nasjonale dugnadsdagen er en del av Strandryddeuka som starter mandag 29. april og varer frem til søndag 5. mai.

Strandryddedagen er en nasjonal miljødugnad i regi av Hold Norge Rent, hvor NSF er medlem, hvor flere tusen frivillige rydder strender, øyer, holmer og havbunnen langs kysten så vel som langs bekker, elver og innsjøer i innlandet.

– Målet vårt er at alle norske seilere uansett nivå, alder og ferdighet – eller om du er optimistseiler, landslagsseiler eller turseiler skal være ambassadører for et rent hav, og at de alle gjør det de kan for å oppnå dette både i gjerning og ord hele året rundt. I dette arbeidet skal nemlig Norges Seilforbund og hele Seil-Norge vise vei for resten av forenings og idretts Norge. Strandryddeuken og Strandryddedagen 4. mai gir oss en unik mulighet i å synliggjøre dette arbeidet så her bør alle landets seilforeninger bidra så godt de kan og gå foran som et levende og godt eksempel til etterfølgelse, sier Thomas Nilsson i NSFs Clean Seas HoldHavetRent-kampanje.

I fjor var over 90.000 personer ute under Strandryddeuka. Mange av disse var seilere, og i år tar vi sikte på at enda flere seilere deltar og setter sitt preg på arrangementet.

– Strandryddedagen er et veldig viktig arrangement for å vise at vi bryr oss om havet, men for seilerne er hver dag på fjorden en strandryddedag. Så vi oppfordrer selvfølgelig også til at vi både rydder og reduserer bruken av plast i hverdagen, sier Jon Amtrup i Norges Seilforbund.

Etter vinteren er strendene våre dessverre fulle av søppel. Du kan gjøre en stor forskjell.

Du kan melde inn din ryddeaksjon under Strandryddeuka på Hold Norge Rents Ryddeportal. Men du bør også opprette et eget Facebook arrangement, sende ut informasjon til medlemmene og selvfølgelig informere via egne hjemmesider om aksjonen.

Sørg også for å ta bilder og informere om aksjonen i etterkant.

Hvis du ønsker mer informasjon eller praktisk informasjon om hvordan gjennomføre aksjonene, ta kontakt med Thomas Nilsson, tel 900 66 128 eller Jon Amtrup, tel. 932 28 926.